Μερίδες: 8

Υλικά

  • Μισή κούπα (60 γρ) βρώμη αλεσμένη στο multi
  • ¾ κούπας (180 γρ) στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • ¼ κούπας (60 γρ) γάλα 1,5%
  • 20 γρ. κακαο
  • ½ κούπα (150 γρ) μέλι
  • 50 γρ κουβερτούρα
  • 1 κ.γ baking powder
  • Λίγο αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα. Αφού λίωσει την αφήνετε να κρυώσει.
  3. Ανακατεύετε με μίξερ το μέλι με το αυγό, το αλάτι και το baking powder
  4. Κατόπιν ρίχνετε την αλεσμένη βρώμη, το γάλα, το γιαούρτι, το κακάο και την λιωμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύετε καλά.
  5. Παίρνετε ένα μικρό τετράγωνο ταψί (20 Χ 20 εκατοστά), βάζετε αντικολλητικό χαρτί και λαδώνετε.
  6. Βάζετε το μίγμα και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου

Διατροφική ανάλυση ανά κομμάτι

Ενέργεια 160 Kcal
Πρωτεϊνη 4,5 gr
Υδατάνθρακες 25,3 gr
Εκ των οποίων σάκχαρα 18 gr
Λιπαρά 3,8 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 2,16 gr

Συμβουλές

  • Για να καταλάβετε πότε είναι έτοιμο ΜΗΝ ΠΙΕΣΕΤΕ, ΜΗΝ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ. ‘Οταν δείτε να σχηματίζετε τραγανή κρούστα και αρχίζει να ξεκολλάει από το αντικολλητικό χαρτί είναι οκ.
  • Αν έχετε πιο μεγάλο ταψί καλό είναι να κάνετε διπλή δόση από το μίγμα

*για την εκτέλεση ακολούθησα τις συμβουλές της κυρίας Μπαρμπαρήγου https://www.argiro.gr/recipe/to-oraiotero-mastixoto-brownies-me-polu-sokolata/

Σχόλια

Πρόκειται για μια εύκολη και γευστικότατη συνταγή. Μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκα φρούτα (π.χ μπανάνα ή φράουλες), με μαρμελάδα, με γλυκό κουταλιού. Προφανώς και με παγωτό.

Σε σχέση με την κλασσική εκδοχή έχει περίπου τις μισές θερμίδες, σάκχαρα και λιπαρά ενώ λόγω βρώμης είναι πολύ πιο πλούσια σε β γλυκάνες.

Καλή απόλαυση!

Βασίλης Μπελέκος, MSc

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος