Μερίδες: 8
Υλικά
- Μισή κούπα (60 γρ) βρώμη αλεσμένη στο multi
- ¾ κούπας (180 γρ) στραγγιστό γιαούρτι 2%
- ¼ κούπας (60 γρ) γάλα 1,5%
- 20 γρ. κακαο
- ½ κούπα (150 γρ) μέλι
- 50 γρ κουβερτούρα
- 1 κ.γ baking powder
- Λίγο αλάτι
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα. Αφού λίωσει την αφήνετε να κρυώσει.
- Ανακατεύετε με μίξερ το μέλι με το αυγό, το αλάτι και το baking powder
- Κατόπιν ρίχνετε την αλεσμένη βρώμη, το γάλα, το γιαούρτι, το κακάο και την λιωμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύετε καλά.
- Παίρνετε ένα μικρό τετράγωνο ταψί (20 Χ 20 εκατοστά), βάζετε αντικολλητικό χαρτί και λαδώνετε.
- Βάζετε το μίγμα και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
Διατροφική ανάλυση ανά κομμάτι
Ενέργεια | 160 Kcal |
Πρωτεϊνη | 4,5 gr |
Υδατάνθρακες | 25,3 gr |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 18 gr |
Λιπαρά | 3,8 gr |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 2,16 gr |
Συμβουλές
- Για να καταλάβετε πότε είναι έτοιμο ΜΗΝ ΠΙΕΣΕΤΕ, ΜΗΝ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ. ‘Οταν δείτε να σχηματίζετε τραγανή κρούστα και αρχίζει να ξεκολλάει από το αντικολλητικό χαρτί είναι οκ.
- Αν έχετε πιο μεγάλο ταψί καλό είναι να κάνετε διπλή δόση από το μίγμα
*για την εκτέλεση ακολούθησα τις συμβουλές της κυρίας Μπαρμπαρήγου https://www.argiro.gr/recipe/to-oraiotero-mastixoto-brownies-me-polu-sokolata/
Σχόλια
Πρόκειται για μια εύκολη και γευστικότατη συνταγή. Μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκα φρούτα (π.χ μπανάνα ή φράουλες), με μαρμελάδα, με γλυκό κουταλιού. Προφανώς και με παγωτό.
Σε σχέση με την κλασσική εκδοχή έχει περίπου τις μισές θερμίδες, σάκχαρα και λιπαρά ενώ λόγω βρώμης είναι πολύ πιο πλούσια σε β γλυκάνες.
Καλή απόλαυση!
Βασίλης Μπελέκος, MSc
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος