Πλαίσιο Συνεδριών

Η συνεργασία μας πραγματοποιείται μέσω τακτικών συνεδριών – δια ζώσης ή εξ αποστάσεως.

Μέσω αυτών των συνεδριών σας παρέχω τη διατροφική υποστήριξη που χρειάζεστε για να επιτύχετε τους στόχους σας, θέτοντας στη διάθεση σας τα πιο αποτελεσματικά «όπλα» της σύγχρονης Επιστήμης της Διατροφής.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών θα συζητήσουμε για το διατροφικό πλάνο που είναι κατάλληλο για εσάς. Πυρήνας της φιλοσοφίας μου είναι ότι ΚΑΘΕΝΑΣ είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!! Έτσι, το διατροφικό πλάνο θα συντάσσεται λαμβάνοντας υπόψη τον στόχο σας, τα σωματικά σας χαρακτηριστικά, τα τυχόν προβλήματα υγείας, τις συνθήκες της καθημερινότητας, τις προτιμήσεις και την ιδιοσυγκρασία σας. Με λίγα λόγια, θα είναι ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ.

Οι συνεδρίες μπορούν να έχουν συγχρόνως και εκπαιδευτικό-συμβουλευτικό χαρακτήρα. Άλλωστε η σύγχρονη Επιστήμη της Διατροφής δίνει, πλέον, ιδιαίτερη έμφαση στη διατροφική εκπαίδευση και την τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Όποιος επιθυμεί, εκτός από το διατροφικό πλάνο, να:

 • Αποκτήσει βασικές γνώσεις διατροφής
 • Εκπαιδευτεί στην τέχνη της ενσυνείδητης διατροφής ούτως ώστε να αντιλαμβάνεται τα σήματα που του δίνει το σώμα του και να εναρμονίζει το πώς τρώει με αυτά
 • Διαχειρίζεται τη διατροφή του σε όλο το φάσμα της ζωής του (ταξίδι, διακοπές, φαγητό έξω, κλπ)
 • Εντοπίσει και να τροποποιήσει αντιλήψεις και πεποιθήσεις που τον εμποδίζουν να κάνει τις βελτιώσεις που επιθυμεί

Τότε θα επωφεληθεί από αυτού του είδους τις συνεδρίες.

Το πλούσιο υλικό -εργαλεία και τεχνικές- που παρέχονται μέσω των δομημένων συνεδριών που έχω εκπονήσει και χρησιμοποιώ συστηματικά, καθώς και η διαρκής μου στήριξη σε όλη την πορεία της συνεργασίας μας, αποτελούν τα μέσα που θα σας βοηθήσουν ουσιαστικά.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Προκειμένου να είμαι σε θέση να σας βοηθήσω αποδοτικά στην επίτευξη των στόχων σας, είναι θεμελιώδους σημασίας η σωστή και σαφής διάγνωση και αξιολόγηση της περίπτωσης σας.

Οι βάσεις μπαίνουν από την πρώτη κιόλας συνεδρία, αφού αυτή αποτελεί την πρώτη μας γνωριμία και σε αυτήν θα συλλέξω τα στοιχεία που χρειάζομαι για να σας καθοδηγήσω κατάλληλα. Διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά.

Κατά την πρώτη συνεδρία πραγματοποιούνται τα ακόλουθα:

 • Λήψη ιατρικού ιστορικού. Θα είναι καλό επομένως να έχετε μαζί σας πρόσφατες εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και να με ενημερώσετε για το αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή.
 • Aναλυτικό ιστορικό βάρους και διατροφικών συνηθειών.
 • Συζήτηση για τις συνθήκες καθημερινότητας, όπως αυτή διαμορφώνεται για παράδειγμα βάσει του ωραρίου εργασίας σας
 • Σειρά σωματικών μετρήσεων: μέτρηση βάρους και ύψους, μέτρηση περιφερειών σώματος (κοιλιάς, γοφών, καρπού), δερματοπτυχομέτρηση
 • Μέτρηση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση). Με το σύγχρονο όργανο In Body 230 που λειτουργεί με τη μέθοδο της Βιοηλεκτρικής Εμπέδησης (ΒΙΑ) μετριούνται το σωματικό λίπος, η μυϊκή μάζα και τα σωματικά υγρά, συνολικά στο σώμα αλλά και τμηματικά (κορμός, δεξί και αριστερό άνω άκρο, δεξί και αριστερό κάτω άκρο)
 • Μέτρηση Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας. Γίνεται απευθείας μέτρηση του μεταβολισμού, δηλαδή της ενέργειας που «καίει» το σώμα σας σε κατάσταση ηρεμίας.
 • Συζήτηση για το στόχο σας.
 • Συζήτηση και συμφωνία για το πλαίσιο συνεργασίας μας

Έχοντας, λοιπόν, πλέον το προφίλ των συνηθειών σας και των σωματικών χαρακτηριστικών σας θα σας προτείνω το διατροφικό πλάνο ή/και την μέθοδο που θεωρώ καταλληλότερη για εσάς.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Η διατροφική υποστήριξη στηρίζεται στην αρχή της τακτικής παρακολούθησης. Με την τακτικότητα θα επωφεληθείτε πλήρως από την συνεργασία μας, σκοπός της οποίας είναι η επίτευξη των στόχων σας. Η προτεινόμενη συχνότητα συνεδριών είναι κάθε 2 βδομάδες, αλλά μπορεί να διαφοροποιηθεί και να γίνει είτε πιο συχνή είτε πιο αραιή. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα αποφασιστεί από κοινού κατόπιν συζήτησης και ενδεχομένως θα διαφοροποιηθεί αν κριθεί σκόπιμο.

Η διάρκεια των συνεδριών παρακολούθησης κυμαίνεται από 30 έως 45 λεπτά.

Κατά τις συνεδρίες παρακολούθησης:

 • Γίνεται συζήτηση σχετικά με την πορεία σας το διάστημα που μεσολάβησε
 • Γίνονται αλλαγές και προσαρμογές στο διατροφικό σας πλάνο
 • Προτείνονται τεχνικές για την αποτελεσματική διαχείριση των δυσκολιών που τυχόν συναντήσατε
 • Οι σωματικές μετρήσεις (μέτρηση περιφερειών, δερματοπτυχομέτρηση, μέτρηση σύστασης σώματος) επαναλαμβάνονται κάθε 4 βδομάδες
 • Και παράλληλα (εφόσον έχει συμφωνηθεί να δουλέψετε με αυτή την μέθοδο) θα προχωρά η διατροφική εκπαίδευση και η εμπέδωση της ενσυνείδητης διατροφής