Παιδική Διατροφή

Δεν υπάρχει πιο άδολη και ανιδιοτελής αγάπη από αυτή των γονιών για τα παιδιά τους. Κάθε γονιός επιθυμεί το καλύτερο για αυτά, προσπαθώντας να είναι υγιή σωματικά και ψυχικά. Έκφραση αυτής της αγάπης αποτελεί και η φροντίδα για τη διατροφή του παιδιού από την πρώτη στιγμή που έρχεται στον κόσμο.

Οι ισχύουσες κοινωνικές συνθήκες οδηγούν συχνά -παρά τις αγνές προθέσεις των γονιών- σε εκπτώσεις στην ποιότητα της διατροφής των παιδιών και αυτή η κατάσταση έχει δυσάρεστα και ευρέως διαδεδομένα αποτελέσματα (παιδική παχυσαρκία, υπερλιπιδαιμίες, διαταραχές ανάπτυξης, κλπ).

Σκοπός μου είναι να σας βοηθήσω να λύσετε το γόρδιο δεσμό ούτως ώστε η αγάπη και η φροντίδα σας να μπορέσουν να μετουσιωθούν σε ουσιαστική βελτίωση της διατροφής της οικογένειας. Καλά διαβάζετε! Της οικογένειας, αφού για τη διατροφή της οικογένειας πρωτίστως υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι γονείς. Η παρέμβαση επομένως αφορά τόσο στο παιδί όσο και στους γονείς του.

Και με ποιο τρόπο θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει ένα παιδί να βελτιώσει τη διατροφή του; Με την επιβολή, τον περιορισμό, την τιμωρία και τη στέρηση μιας δίαιτας, που ενδεχομένως να το περιθωριοποιεί από τις συνήθειες της οικογένειας και των συνομηλίκων του και δεν σέβεται τις προτιμήσεις και τις αποστροφές του; Προφανώς και όχι! Για να βρείτε την απάντηση, αρκεί να σκεφτείτε πώς ένα παιδί μαθαίνει τον κόσμο. Με το παιχνίδι και το παράδειγμα! Για να εκπαιδευτούν τα παιδιά χρειάζονται τα σωστά παιχνίδια, τα κατάλληλα πρότυπα και.. χρόνο!

Η Ομάδα σε αυτό το παιχνίδι είστε εσείς και το παιδί σας, και εσείς αποτελείτε συγχρόνως και το πρότυπο του. Ο δικός μου ρόλος είναι να σας βοηθήσω ως coach της ομάδας να γνωρίσετε και να υπηρετείτε τους κανόνες του παιχνιδιού της ισορροπημένης διατροφής. Έτσι, μέσω αυτής της διαδικασίας θα:

 • Κατανοήσετε την αξία του πρωινού και της τακτικότητας των γευμάτων
 • Μάθετε πως να επιλέγετε θρεπτικά και γευστικά σνακ και πως να τα εντάξετε μέσα στα γεύματα της ημέρας
 • Εκπαιδευτείτε να ακούτε το σώμα σας σχετικά με την πείνα και τον κορεσμό
 • Ενισχυθεί η συνήθεια του οικογενειακού γεύματος
 • Τονιστεί ο ρόλος του παιχνιδιού και των σωματικών δραστηριοτήτων στη σωματική και ψυχική υγεία
 • Aποκτήσετε εργαλεία και δεξιότητες για να διαχειρίζεστε διατροφικά όλες τις περιστάσεις της καθημερινότητας (εκδρομές, γενέθλια, κλπ)

Έχοντας ως απώτερο στόχο:

 • Την ευόδωση της σωματικής και ψυχοπνευματικής ανάπτυξης
 • η βελτίωση της υγείας ή/και τη ρύθμιση των υποκείμενων προβλημάτων
 • Τη ρύθμιση βάρους
 • Τη διαμόρφωση μιας υγειούς στάσης απέναντι στην τροφή
 • Τη διαμόρφωση μιας υγειούς εικόνας σώματος

Με αυτήν την προσέγγιση, λοιπόν, θα μπορέσει το παιδί σας να αξιοποιήσει τις δυνατότητες με τις οποίες το έχει προικίσει η φύση για να χτίσει ένα υγιές μέλλον ως ενήλικας, συμμετέχοντας διασκεδαστικά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του, αποκτώντας χαρούμενα βιώματα, χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και ενοχές!