Πέρα από τη Δίαιτα

Μήπως έχετε κάνει δεκάδες προσπάθειες να ρυθμίσετε το βάρος σας, χωρίς επιτυχία, καταφέρνοντας μία διαρκή αυξομείωση στην ένδειξη της ζυγαριάς;;

Μήπως νιώθετε στέρηση στο άκουσμα και μόνο της λέξης «δίαιτα»;;

Και.. πάρα ταύτα μήπως εξακολουθείτε να επιλέγετε τον ίδιο δρόμο, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει άλλος πέρα από αυτόν της «δίαιτας»;;

Και όμως.. ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Είναι μία εναλλακτική, πρωτοποριακή προσέγγιση που ονομάζεται «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ». Απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε χρόνια υπέρβαρα ή/και παχύσαρκα άτομα και είναι μία μέθοδος ρύθμισης βάρους που δεν στηρίζεται σε διαιτολόγιο. Δίνεται έμφαση στους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες που οδηγούν στην παχυσαρκία, στην αρνητική εικόνα σώματος και τελικά στη χαμηλή αυτοεκτίμηση. 

Μέθοδος

Στηρίζεται στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών, που έχει εμπλουτιστεί και με άλλα εργαλεία και τεχνικές τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς που εξασκώ εδώ και χρόνια. 

Η βέλτιστη αποτελεσματικότητα της μεθόδου επιτυγχάνεται όταν εφαρμόζεται σε ολιγομελείς ομάδες 4-5 ατόμων, η στελέχωση των οποίων πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο.

Η μέθοδος απαρτίζεται από 12 συνεδρίες. Κάθε συνεδρία έχει συγκεκριμένη δομή και θεματολογία και στο πλαίσιό της χρησιμοποιούνται πολλά εργαλεία και ασκήσεις. Μέσα σε αυτές τις συνεδρίες το «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ»:

  • εκπαιδεύει και επανεγκαθιδρύει το φυσιολογικό τρόπο διατροφής
  • εντοπίζει τα αίτια που οδηγούν στην παχυσαρκία και τη δυσκολία ρύθμισης βάρους
  • δίνει έμφαση στην τροποποίηση της δυσμενούς εικόνας σώματος
  • κινητοποιεί το άτομο για την απόκτηση πιο θετικής αυτοεκτίμησης.

Στόχος αυτής του προγράμματος είναι:

  • Η δια παντός μείωση βάρους με σταθερό ρυθμό μέσω της καθιέρωσης ενός φυσιολογικού τρόπου διατροφής
  • Η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων και μηνυμάτων που λαμβάνει το άτομο σχετικά με το βάρος του που καταλήγουν στο φαύλο κύκλο του συναισθηματικού φαγητού.
  • Η απόκτηση θετικής στάσης απέναντι στο σώμα και τον εαυτό

Πρόκειται δηλαδή για μία μεταμορφωτική διαδικασία μέσα από την οποία τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα παίρνουν δύναμη μέσα από αυτή, καθώς εκπαιδεύονται ανταλλάσσουν απόψεις, και συνειδητοποιούν ότι δεν είναι οι μόνοι που ταλαιπωρούνται από το ίδιο πρόβλημα. Αυτό συμβάλλει στην αποδοτικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω να μάθετε πως να φροντίζετε τη διατροφή σας, χωρίς στερήσεις και καταπιέσεις, αλλά σαν μέρος της συνεχούς φροντίδας εαυτού που δικαιούστε, απολαμβάνοντας έτσι όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς σας!!