Σχετικά με εμένα

Λίγα λόγια για εμένα

Καλωσήρθατε στο dietbel.gr!!

Ονομάζομαι Βασίλης Μπελέκος, είμαι Διαιτολόγος και θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο site μου, το dietbel.gr!!

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Κορυδαλλό. Σαν παιδί πέρασα υπέροχα μιας και χάρηκα το πώς είναι να μεγαλώνεις σε γειτονιά (υπήρχαν τέτοιες και στην Αθήνα κάποτε). Η σχολική διαδρομή κατέληξε στην εισαγωγή μου στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου από το οποίο αποφοίτησα το 2003.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Για να πω την αλήθεια δεν είχα καμία γνώση ούτε του συγκεκριμένου τμήματος ούτε του συγκεκριμένου πανεπιστήμιου. Σίγουρα μου ακουγόταν ενδιαφέρον και πολύ εξωτικό. Άλλωστε, το επάγγελμα του διαιτολόγου τότε έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα. Για καλή μου τύχη, συνάντησα ανέλπιστα καλές ακαδημαϊκές συνθήκες, ανθρώπινο περιβάλλον, άρτιες και επαρκέστατες για τον μικρό αριθμό φοιτητών υποδομές. Έτσι, φοιτώντας σε αυτό το «γαλατικό χωριό» άρχισα να αγαπάω και το μέχρι πρότινος άγνωστο αντικείμενο της επιστήμης της διαιτολογίας.

Ορμώμενος, λοιπόν, από την αγάπη για την επιστήμη της διατροφής επέλεξα να συνεχίσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο, όπου και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με κατεύθυνση την Κλινική Διαιτολογία.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Είχα την τύχη να ξεκινήσω την επαγγελματική μου διαδρομή αμέσως μετά την αποφοίτησή μου. Τις αρχές του 2004, παράλληλα με την παρακολούθηση των μεταπτυχιακών μου σπουδών, άρχισα να εργάζομαι ως διαιτολόγος σε γνωστό κέντρο αισθητικής της εποχής. Εκεί πήρα το βάπτισμα του πυρός στον εργασιακό στίβο. Δειλά δειλά συνέχισα και με την κατ’ οίκον διατροφική υποστήριξη. Η διαρκής κίνηση και ενασχόληση με την διαιτολογία, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, με γέμιζε και με ωρίμαζε σαν επιστήμονα, άνθρωπο και επαγγελματία. Τελικά, αυτή διαδικασία ζύμωσης κατέληξε στο να λειτουργήσω το δικό μου γραφείο στον Κορυδαλλό και από το 2011 να έχω την τιμή να εξασκώ την επιστήμη μου, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο πλέον την βοήθεια μου σε όσους με εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Για να είμαι σε θέση να ακολουθώ το διαρκώς εξελισσόμενο αντικείμενο της διαιτολογίας, και να μπορώ να απαντώ στα συνεχή ερεθίσματα-ερωτήματα που τίθενται από τους διαιτώμενούς μου, προσπαθώ να επιμορφώνομαι για να παραμένω όσο γίνεται πιο επικαιροποιημένος επιστημονικά. Έτσι, παρακολουθώ συστηματικά συνέδρια και ημερίδες, ενημερώνομαι από την διεθνή βιβλιογραφία και συμμετέχω (είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης) σε διάφορα σεμινάρια. Ξεχωρίζω τους 2 κύκλους βιωματικών σεμιναρίων του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών. Ο πρώτος αφορούσε τις δεξιότητες επικοινωνίας για διαιτολόγους και ο δεύτερος μία καινοτόμο μέθοδο ρύθμισης βάρους που ονομάζεται «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας». Ομολογώ πως αυτά φώτισαν πολλές γκρίζες ζώνες και με ανανέωσαν ως επαγγελματία. Επίσης,
ξεχωρίζω τα πολύ υψηλού επιπέδου σεμινάρια του GRESPEN σχετικά με την κλινική διαιτολογία (βρίσκομαι ακόμα στην αρχή..), το επίπεδο των οποίων είναι εφάμιλλο και ισοδύναμο με αυτό των μεταπτυχιακών σπουδών.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η κύρια ενασχόληση μου έχει να κάνει πλέον με τη διαιτολογική υποστήριξη ατόμων, διάφορες παράλληλες δράσεις μου ωστόσο ομορφαίνουν και εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο την επαγγελματική μου καθημερινότητα. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της επιστημονικής ομάδας “δια…της Τροφής”. Μοιραζόμαστε κοινό όραμα, διατηρούμε το πολύ φρέσκο ενημερωτικό portal diatistrofis.gr και συγχρόνως παρέχουμε υπηρεσίες εταιρικής υποστήριξης. Είχα την τιμή να προσκληθώ ως ομιλητής από διάφορους συλλόγους και σχολεία της περιοχής για να μιλήσω για θέματα που άπτονται της διατροφής. Ξεχωριστή εμπειρία (ανθρώπινη και επαγγελματική) ήταν η συμμετοχή μου σε πρόγραμμα επανένταξης στην κοινωνία ατόμων εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες που διοργάνωσε το ΚΕΘΕΑ Νόστος. Αρθρογραφώ περιοδικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και παρευρίσκομαι ως προσκεκλημένος ομιλητής σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.