dietbel.gr

Μερίδες: 24

Χρόνος ψησίματος: 65 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά

Υλικά

  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης περασμένες στο multi
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ κανέλλα
  • 1 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • ½ κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα μέλι
  • 2 αυγά
  • 400 γρ. κολοκύθα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους  170 βαθμούς
  2. Απλώστε βούτυρο και “αλεύρι” βρώμης σε 2 φόρμες μακρόστενες
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το “αλεύρι” βρώμης, το αλάτι, την μαγειρική σόδα, το baking powder, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο
  4. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε με μίξερ το βούτυρο με το μέλι. Χρησιμοποιήστε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  5. Προσθέστε στο μίγμα αυτό ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας σχολαστικά μετά την προς΄θηκη του κάθε αυγού.
  6. Κατόπιν προσθέστε την κολοκύθα και ανακατέψτε καλά. Μπορεί να μοιάζει λίγο κοκκώδες και πηγμένο αλλά είναι οκ
  7. Τώρα προσθέτε το «αλεύρι» βρώμης και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  8. Ρίχνετε το ομογενοποιημένο μίγμα στις 2 παραλληλόγραμμες φόρμες, ομοιόμορφα και ισοκατανεμημένα σε κάθε φόρμα.
  9. Ψήνετε στους 165-170 C για 65-75 λεπτά

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

Ενέργεια 70 kcal
Λιπαρά 4,8 gr
Κορεσμένα 2,5 gr
Υδατάνθρακες 16,9 gr
Σάκχαρα 12,1 gr
Φυτικές ίνες 1,06 gr
Νάτριο 50 mg

Η παραπάνω συνταγή βασίστηκε στην συνταγή της www.onceuponachef.com . Άλλαξα το αλεύρι με νιφάδες βρώμης για να αυξηθούν οι διαλυτες φυτικές ίνες (κυρίως οι β γλυκάνες). Αντί για 2 κούπες ζάχαρη χρησιμοποίησα 1 κούπα μέλι για να κρατήσω την γλύκα με λιγότερες θερμίδες (το μέλι έχει πιο γλυκιά γεύση από την ζάχαρη) και μείωσα το βούτυρο από ¾ κούπας σε μσή κούπα για μείωση θερμίδων και λιπαρών.

Το τελικό αποτέλεσμα γευστικά ήταν εξαιρετικό. Καλή απόλαυση!

Βασίλς Μπελέκος, MSc

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος